Anadolu Lisesi

Anadolu LisesiTürkiye´de eğitim veren lise türlerinden biridir. Önceleri hazırlık olmasına rağmen bazıları hariç hazırlık sınıfları kaldırılmıştır. Ayrıca sınıflar her anadolu lisesinde olduğu gibi 34 kişiden fazla olmaz.

Millî Eğitim Bakanlığı, okulların başvurusu üzerine bazı okullarda hazırlık eğitimi verilmesine izin vermiştir. Bu okulların bazıları 4 yıl bazıları da hazırӀık+4 yıl sistemiyle öğrenci yetiştirmektedirler. Türkiye´de genelde seçilen lise türüdür. Son yıllarda LYS´de ciddî başarılar elde edilmiştir. Öğrencileri farklı alanlardan üniversite tercihi yapabildiğinden avantajlı bir lise türüdür. 2013 yılı itibariyle bütün genel liseler Anadolu Lisesi´ne dönüştürülmüştür. Bu tarihten itibaren okulumuz Çok Programlı Anadolu Lisesine dönüşmüştür. Kontenjanı 68 kişidir. Okulumuzda 16 derslikte, 4 atölye ve 1 laboratuvarda olmak üzere 21 adet Akıllı Tahta bulunmaktadır.

Okulumuzda ikinci yabancı dil  Almanca ´dır.

Yayın: 28.09.2021 - Güncelleme: 28.09.2021 13:22 - Görüntülenme: 195