Okulumuz Moda Tasarım ve Teknolojileri alanı için Ulusal Ajans tarafından kabul edilip hibe alan "Mezun Öğrencilere Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama Teknikleri" başlıklı Erasmus+ Projesinin İtalya hareketliliği gerçekleşti. İtalya'nın Chieti şehrinde 3 haftaeğitim alan öğrencilerimiz yurda döndü. Projemizin sonunda ulus örtesi hareketliliğe katılan 6 öğrencimiz, alanında eğitimlerini tamamlamış; hem alan hem de teknoloji olarak bilgi ve becerilerini geliştirmiş ve bu alanda Denizli Organize Sanayi Bölgesinde işe yerleşmiştir. Dolayısıyla; Okulumuzun Avrupa Gelişim Planının Genel Hedefi olan "Mesleki eğitimin kalitesini arttırmak ve Uluslararası iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliğe kavuşturulması" genel hedefine, Erasmus+ Mesleki Eğitim Hedefleri arasında yer alan "Mesleki eğitimde öğrenim görenlerin istihdamını ve becerilerini artırmak" maddesine 2023 Eğitim Vizyonunda Mesleki Eğitim İle alakalı hedeflere T.C 11.Kalkınma Planında yer alan  "Mesleki eğitim mezunlarının istihdam seferberliği, Bilgi ve becerilerin güncelliğinin sağlanması, Staj, girişimcilik ve iş başı eğitim programlarının etkinleştirilmesi" maddesine Avrupa Komisyonu Mesleki Eğitim Öğretim öncelikleri arasında olan "Mesleki eğitim öğretmenleri, eğitmenleri ve mentörler için hem okul hem de iş temelli ilk ve sürekli mesleki gelişim için sistematik yaklaşımlar ve fırsatlar sunmak" maddesine katkı sağlamıştır Projenin yazılmasından sonlandırılmasına kadar emek veren okulumuz proje ekibine, bizlere bu fırsatları sunan Ulusal Ajans'a ve Proje Yürütücüsü olan Moda Tasarım Teknoplojileri Alan Şefi Uzman Öğretmen Servet DİNÇ'e okul idaresi olarak teşekkür eder, öğrencilerimizi ve proje ekibimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

27-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-202227-12-2022

Yayın: 27.12.2022 - Güncelleme: 27.12.2022 10:12 - Görüntülenme: 192