T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / HONAZ - Honaz Kaklık Osman Evran Çok Programlı Anadolu Lisesi

Okulumuz Bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezi Programı Açıldı.

Okulumuz Bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezi Programı Açıldı.

Okulumuz Bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezi programı  açıldı. 

KAKLIK'da işletmelerde çalışanlar artık DENİZLİ Merkez'e gitmek zorunda kalmayacak. Çırak,  kalfa, usta ve usta öğreticilik belgeleri için başvurular okulumuzdan yapılacak. Belgesi olmayan çalışanlar okulumuza kayıt yaptırdıktan sonra sigortaları okulumuz tarafından yapılıp 5 gün işletmede 1 veya 2 gün okuldaki derslere katılacaklardır. iİşletmeler ve çalışanlar için büyük fırsat, sigorta ve devlet katkısı ile isletmelere destek olacağız. Mesem kayit şartları ve gerekli bilgiler için okulumuza başvuruları bekliyoruz.

9/12/2016 Tarih ve 29913 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklikle mesleki eğitim merkezi zorunlu ortaöğretim  kapsamına alındı. Yani ortaokulu bitirenler zorunlu ortaöğretim (lise) eğitimini mesleki eğitim merkezlerinde  tamamlayabileceklerdir. Ayrıca işverenlere çalıştırdığı çırak öğrenciler için her ay devlet katkısı sağlanacaktır.

9/12/2016 tarihinden önce mesleki eğitim merkezlerine kayıtlı çırak ve kalfalar, eğitime başladıkları tarihte yürürlükte olan öğretim programları ve mevzuata göre öğrenimlerini sürdüreceklerdir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

SIK SORULAN SORULAR...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.12.2021 - Güncelleme: 20.12.2021 10:53 - Görüntülenme: 221
  Beğen | 0  kişi beğendi